torstai 15. maaliskuuta 2007

Vastaukset kaikkiin kysymyksiin

Löysin tämän hyvän ohjekirjasen kaiken maailman selvittämättömiä neulonta-ongelmatilanteita ajatellen, jälleen Hobboksista.

Kielikysymys tuottaa neuloessa joskus ongelmia. Monesti neulon ulkomaisista ohjeista, ja olen aivan pulassa sanaston kanssa. Saattaisin oikeasti osata tehdä mitä sanotaan (olenhan neulonut noin 30+ neuletta eri tekniikoilla), mutta en vain tiedä sitä, kun en tajua ohjeesta mitään, se kun on englanniksi!

Toivon että tämä kirja osaltaan korjaa tilanteen, ja olennaista on, että kirja on siis nimenomaan englanninkielinen. Kirja on kätevän pieni, noin 12 x 15 cm, joten tätä voisi kuljettaa vaikka mukana. Virkkauksesta oli myös vastaava kirja, mutta sitä en kokenut tarvitsevani. Kyseisessä kirjakaupassa kyllä hämmennyin siitä, miten monia käsityön lajeja onkaan olemassa. Minua kiehtoo tällä hetkellä erityisesti helmien neulominen neuleiden sekaan.

Sinänsä olen nimenomaan hämmentynyt tilanteesta, en ajatellut neuloa vielä vuosikymmeneen, kun tuli jossain vaiheessa neulottua aivan liikaa. Mutta jotenkin asia on taas vain päässyt nousemaan ajankohtaiseksi "huomaamatta"...

Ei kommentteja: