sunnuntai 25. maaliskuuta 2007

Pari virkattua toppia

Olen nyt sitten innostunut virkkaamaan myös pikkupuseroita kesää varten. En ole piiiiitkään aikaan tehnyt vaatteita itse, vain liinoja ynnä muuta sellaista - ei mitään päällepantavaa...niin no pipoja lukuunottamatta.

Tämä siksi että noin 10 vuotta sitten neuloin aivan liikaa puseroita, joista suurin osa enemmän tai vähemmän "vääränlaisia". Niinpä sain täysin kyllikseni ja lopetin kokonaan, jäljellä olevat langat jaoin ystäville. Löysin nyt kuitenkin norjalaisen Garnstudion ilmaiset ohjesivut, ja nämä "Drops Design" -ohjeet ovat olleet tosi mieluisia. Työt myös valmistuvat todella nopeasti - ruskean pikkutopin tekemiseen meni kaksi iltaa, raidalliseen kolme.

Ruskean topin lankana on puuvillalanka Safran, josta oli tosi miellyttävää virkata - lanka ei hajonnut säikeisiin, niin kuin joskus käy. Hapsuihin kiinnitetyt ruskeat puuhelmet löysin Ursulan neuvomana Askarellista. Vaarallisen hyvät valikoimat siellä! :)

Raidallinen toppi on tehty Paris -langasta, joka on ihana paksu merseroimaton puuvillalanka - juuri tällainen lanka on aina ollut yksi suosikeistani. Sitä ei ole ihan niin hyvä virkata, koska lanka on melko löyhäkierteistä ja tahtoo välillä hajota säikeiksi, mutta ei tuo suurta ongelmaa tuottanut. Lisäsin toppiin eteen pikku rusetin, kun tuntui että toppi jää muuten hiukan liian avonaiseksi.


Minulla on Garnstudion langat ostettuna jo neljään muuhun nopeatekoiseen kesäneuleeseen, joten perästä kuuluu :)

Ei kommentteja: