maanantai 12. maaliskuuta 2007

Enkelitaulu

Nyt on tullut esiteltyä niin monta virkkuutyötä, että päätin että on aika näyttää vaihteeksi jotainihanmuuta. Tässä siis ristipistotyö, joita tein ennen myös aika paljon.

Tämä enkelitaulu oli alunperin tarkoitus antaa joululahjaksi äidilleni, joka rakasti kaikenlaisia enkelikuvia ja -hahmoja. Aloitin työn kuitenkin aivan liian lähellä joulua, kun en tajunnut, kuinka isotöinen se lopultakin oli. Vaikka raadoin ns. "sormet verillä", en saanut työtä millään valmiiksi jouluun mennessä, vaan paljon paljon myöhemmin! (Minulla on taipumusta ylioptimistisuuteen aikataulujen suhteen. Yleensä arvioimani aika pitää kertoa suunnilleen neljällä, niin ollaan lähempänä totuutta.) Niinpä se päätyi omalle seinälleni. Eipä siinä, minäkin pidän kyllä enkelinkuvista. Äiti opetti aikoinaan myös kauniin pienen enkelilorun iltarukouksena, jota onkin tullut aina toisteltua nukkumaanmennessä tähän päivään asti. Kun olimme siskoni kanssa pieniä, luimme sen yhteen ääneen äidin kanssa, ja niin oli hyvät yöunet taattu! Siskoni on opettanut saman omille lapsilleen sittemmin, perinne tämäkin!


Työ on ollut pitkään makuuhuoneeni seinällä, mutta tänään kun otin sen alas kuvausta varten, päätinkin siirtää sen olohuoneen ikkunasyvennykseen - vaihtelun vuoksi. Kuvassa se nojaa vielä ripustamattomana, mutta pian se roikkuu jo kuvassa näkyvien korien yläpuolella.

Ohessa vielä yksityiskohta työstä.

Ei kommentteja: