sunnuntai 18. maaliskuuta 2007

Ristipistotöitä

Tässä muutama ristipistotyö, jotka odottavat kehystystä ja muuta viimeistelyä.

Alimmainen työ on aakkostaulu, jonka ohjeen on laatinut Melinda Coss, jolta minulla on pari ohjekirjaa. Työ on todella suuritöinen, sillä kuviot on kirjailtu yhdellä säikeellä suurennuslasin avulla. Tämä työ ei totta puhuen ole vieläkään aivan valmis - aakkosten ympärille tulee vielä perhosia - mutta se täydensi hyvin kuvaa niin otin sen kuitenkin mukaan. Tämä on ensimmäinen ristipistotyö mitä olen koskaan aloittanut, osasinpa sitten aloittaa suuritöisimmästä :) Mutta kaunis huoneentaulu siitä lopulta tulee!


Keskimmäisen työn takana on sama suunnittelija. Siitä tulee peilli tai valokuvakehys: keskustaan leikataan ovaali aukko, johon peili tai kuva sijoittuu, ja tyylitellyt salkoruusut koristavat sitä molemmin puolin. Työ on kirjottu kahdella säikeellä DMC-kirjailulangoista, kuten muutkin työt, jonkin verran minulla tosin saattaa olla seassa myös Anchor-lankoja.

Kolmannesta työstä tulee pieni pyöreä pitsillä reunustettu tyyny vuoteeseen. Jälleen kahdellä säikeellä, samalle kankaalle kuin aakkostaulu mutta usemman langan yli, eli suuremmin pistoin. Alkuperäisessä ohjeessa tyynyyn on laitettu tuoksuyrttejä sisään, saa nähdä toteutanko tuon loppuun asti, ajatus ei jotenkin välttämättä houkuttele! Ohjeen alkuperää en kuollaksenikaan muista.

Ei kommentteja: