maanantai 12. maaliskuuta 2007

Pitsiä, pitsiä, pitsiä

...ja tässä jälleen kerran pitsiä, tällä kertaa peräti kolmen kappaleen verran - alimmaisena näkyvä valkoinen pitsiliina ei nimittäin ole minun tekemäni vaan se on ostettu kirpputorilta. Samoin on muuten pellavanvärinen lanka löytö kirppikseltä. Värillisiä DMC-lankoja ei enää mistään tahdo löytää, ei edes Menitasta! Olenkin miettinyt, että varmasti jossain päin Helsinkiä on oltava jokin Hullujen Virkkaajien Oma Liike, mistä niitäkin löytyy - se kauppa on vain etsittävä (tai sitten muutettava esim. Saksaan, missä vielä riittää markkinoita näillekin, kotiäitejä ja virkkaavia mummeleita. Tai Ranskaan!)

Pinkinsävyiset työt on virkattu vuosia sitten, mutta pellavansävyinen työ on tehty tänä talvena, muutama viikko sitten. Kaikissa on lankana erivahvuinen DMC-lanka: pellava on DMC 40, tummempi pinkki DMC 20 ja vaaleampi pinkki DMC 30 -lankaa. Kyse on siis langanvahvuudesta: mitä suurempi numero, sen ohuempi lanka.

Pinkki ruusukuvioinen nauha on tarkoitettu pyyhkeen tai tyynyliinan reunaan. Kumpaan se päätyy, ei ole vielä selvillä. Tummemman pinkin välinen kappale on malliltaan neliö ja tulee samanvärisen silkkityynyn päälle koristeeksi (kera tupsujen ynnä muun tilpehöörin) - jahka saan sen aikaiseksi. Pellavanvärinen työ on myös tyynynpäällys, mutta kaksipuolinen, ja sen on tarkoitus sulkea sisäänsä pyöreä pikku silkkityyny. Esittelen nämä sitten aikanaan lopullisissa muodoissaan ja konteksteissaan vielä erikseen.

1 kommentti:

sannas kirjoitti...

Aivan ihania! Miten oletkaan jaksanut noita väkertää, miten saat nuo pysymään "tasossa"...